Grey Wizard

Grey Wizard

Teljes körű weboldal, API és DDoS védelmi szolgáltatás

A Grey Wizard weboldalak, webshopok és API-k védelmét biztosító, non-stop felügyelt szolgáltatás, ami megóvja internetes jelenlétét a DDoS túlterheléses támadásoktól és adatlopásoktól. A mesterséges intelligencián alapuló web application firewall (WAF) és a kizárólag Európai Unión belül lévő adatközpontok teszik ideális európai web-biztonsági megoldássá.

Többszintű DDoS (túlterhelés elleni)
védelem

A túlterheléses DDoS támadások napokra lelőhetik a honlapját, így teljesen elérhetetlenné válik a vásárlók és látogatók elől. A Grey Wizard minden típusú és szintű DDoS támadás ellen védelmet nyújt, gyorsítja és biztosítja a weboldala állandó elérhetőségét.

Web Application Firewall a
betörések ellen

A fejlett, mesterséges intelligencia alapú WAF megvédi a weboldalt az ismert és ismeretlen támadásoktól. A Grey Wizard távol tartja a hekkereket a fontos tranzakciós, vásárlási és személyes adatoktól, amelyek már a GDPR alá is tartoznak.

Non-stop, 24×7 felügyelt
szolgáltatás

A Grey Wizard egy nagy teljesítményű, globális Content Distribution Network (CDN) 100%-os elérhetőségi garanciával és non-stop felügyelettel. Az átlagos válaszidő technikai kérdésekre mindössze 6 perc.

Hogyan védi és gyorsítja a Grey Wizard a weboldalakat?

A Grey Wizarddal nem csak biztonságossá válik a weboldala, hanem villámgyorsan is betöltődik. Számos fontos lépés történik ebben a pár milliszekundumban:

 • 1. Hálózati DDoS védelem

  Először a Grey Wizard megállít és eldob minden olyan forgalmat, ami nem a weboldalhoz tartozik, beleértve a volumetrikus hálózati túlterheléses (DDoS) támadásokat.

 • 2. SSL gyorsítás és optimalizálás

  Mivel lényegében már minden weboldal SSL titkosítással (HTTPS) érhető el, a Grey Wizard kiépíti a biztonságos kapcsolatot a böngészővel és leveszi ezt a plusz feladatot a belső webszerver(ek) válláról.

 • 3. Védelem az ismert támadások ellen

  A Grey Wizard behatolásvédelme számos szabállyal és szignatúrával blokkolja az ismert sebezhetőségeket és támadási módokat, így virtuálisan foltozva a sebezhető belső weboldalt.

 • 4. M.I. elemzi a látogató viselkedését

  A Grey Wizard mesterséges intelligenciája elemzi a látogató viselkedését és automatikusan megkülönbözteti az emberi és robot, „jó és rossz” szándékú látogatókat.

 • 5. Botok és alkalmazás-túlterhelés elleni DDoS védelem

  Matematikai modellek használtaával a Grey Wizard mesterséges intelligenciája megállítja a káros automatizált botokat, és szűri a webszerver ellen irányuló alkalmazás szintű túlterheléses (DDoS) támadásokat.

 • 6. Ellenlépések és beavatkozás

  Amennyiben a Grey Wizard szükségesnek ítéli, a gyanús látogatóknál automatikusan ellenőrizteti a böngésző valódiságát vagy felhasználói beavatkozást kér (pl.: CAPTCHA), hogy megóvja a szervert a támadásoktól.

 • 7. Gyorsított és optimalizált kiszolgálás

  A statikus tartalmakat (pl.: optimalizált képek, scriptek, nagy fájlok) a Grey Wizard gyorsítótárból, a belső szerver(ek) terhelése nélkül szolgálja ki. Ráadásul a teljes weboldalt a legújabb HTTP/2 protokollon küldi el, ami jelentős gyorsulást eredményez a régi HTTP szerverekhez képest.

 • 8. Terheléselosztás a belső, védett szerverek között

  A dinamikus és új tartalmak a leggyorsabban elérhető belső szerverről kerülnek a Grey Wizardhoz, majd onnan optimalizálva a látogató böngészőjébe.

Helyi, hardveres védelem és a Grey Wizard

Miért hasznos a Grey Wizard, amikor számos biztonsági eszközt vásárolhat a webszerver elé? A hardveres megoldások nem tudják helyettesíteni a felhő sávszélességét és számítási teljesítményét, mindenképpen többe kerül a vásárlás és a fenntartás mint egy havidíjas szolgáltatásnak és egyszerűen nem képesek hasonló védelmet nyújtani.

A DDoS védelem sávszélesség kérdése (is)

Ha a támadóknak több sávszélesség áll rendelkezésükre, lényegtelen hogy milyen drága vagy fejlett a helyben működő, hardveres DDoS védelem. A Grey Wizard nélkül rendkívül költséges olyan sok plusz sávszélességet vásárolni, hogy az egy globális DDoS támadásnak ellen tudjon állni, nem is beszélve a speciális DDoS védelmi eszközök áráról.

A saját eszközök a jó csúcsforgalmat sem kezelik

Míg a saját hardveres megoldások biztosan tudnak gyorsítani a weboldalon és segíthetnek a megnövekedett látogatószám kezelésében, de a Grey Wizarddal szemben nem fogják megsokszorozni az elérhető sávszélességet. Akármilyen helyi application delivery controllert vagy webproxyt használ, a saját sávszélesség ettől még nem növekszik.

A felhő WAF és M.I. minden nappal okosabbá válik

A helyben futó WAF megoldásokhoz képest a fejlett felhő-alapú mesterséges intelligencia több ezer szerver számítási teljesítményével folyamatosan elemzi a weboldal forgalmát és napról napra jobban működik. A hardveres megoldásoknál drága ekkora számítási teljesítményt biztosítani és a MI frissítések, fejlesztések, új termékverziók telepítése sokszor nem automatikus, mint a Grey Wizard esetén.

Non-stop felügyelet, karbantartás nélkül

A helyben futó védelmi rendszerek mellé nem adnak non-stop elérhető mérnökcsapatot, távolról felügyet SOC-t, automatikus rendszerfrissítéseket és 100% távoli karbantartást. A Grey Wizard egyedülállóan rugalmas csapata ezzel szemben átlagosan 6 percen belül – sokszor sokkal gyorsabban – választ ad bármilyen kérdésére, a nap bármelyik órájában, az év minden napján.