GFI

GFI

A GFI célja, hogy jól használható és megfizethető kommunikációs, hálózati és biztonsági termékeket adjon a rendszerüzemeltetők kezébe. A GFI valamennyi termékét az egyszerű és hatékony kezelhetőség jellemzi.

GFI Kerio Operator

Nagyvállalati szintű VoIP alapú biztonságos telefonközpont (PBX) és videokommunikációs rendszer kkv-k számára:

– Kerio Operator Softphone alkalmazással telefon, hang- és videóhívások kezdeményezhetők és fogadhatók, hangüzenetek hallgathatók meg, hívásátirányítások állíthatók be, valamint a híváselőzmények is megtekinthetők (mobilalkalmazással Apple iOS-en vagy Androidon);

– biztonságos funkciók a rendszer és a kommunikáció védelmére;

– egyszerű telepítés bármilyen IT környezetben hardver, szoftver, virtuális és felhő alapú lehetőségekkel;

– könnyű, gyors adminisztráció az internetes kezelőfelületen keresztül;

– vállalati szintű funkciók: videóhívás, hívások várakoztatása, konferenciahívás, hívástovábbítás, rögzítés stb.

GFI Kerio Control

Tűzfal kkv-k számára. Vírusvédelemmel, tűzfal, router, behatolásvédelem (IPS), valamint konfigurációmentes nagy teljesítményű VPN klienst, webtartalom- és alkalmazásszűrést is magában foglal:

– hardveresen vagy szoftveresen ill. virtuálisan alkalmazható tűzfal;

– sávszélesség-szabályozás az internetes kapcsolat terhelés-kiegyenlítése és korlátozása révén;

– fontossági sorrend felállítása, forgalomfigyelés, és hozzáférés-szabályozás a videó streaming szolgáltatásokhoz és a peer-to-peer hálózatokhoz;

– 141 kategóriát magban foglaló webtartalom- és alkalmazásszűrés, a felhasználók internetes tevékenységéről szóló részletes jelentés;

– egyszerű használat felhő alapú, helyi vagy virtuális IT környezetben, könnyű és gyors adminisztráció a web alapú kezelőfelületről.

GFI Kerio Connect

Platformfüggetlen levelezőszerver az Exchange kiváltására, támogatja a csoportmunkát, illetve felhőben, helyileg vagy virtuális gépen is telepíthető. Fő funkciói: levelezés, chat programok, naptár- és feladatkezelés, kapcsolatmenedzselés.

– Platformfüggetlen: többféle eszköz, operációs rendszer, illetve alkalmazás használata (bármilyen böngésző és üzenetküldő, Mac- és Windows környezet, IMAP vagy POP email kliens támogatás, automatikus konfigurációs mentés), BYOD támogatás;

– Csoportmunka támogatás: akár valós idejű egyeztetések és kommunikáció;

– Felhasználói és hálózati védelem: SSL titkosítás, S/MIME, vírusvédelem és spamszűrés, Kerberos hálózati hitelesítési protokoll, gyanús fájlok szűrése, feltörés elleni védelem, gyanús IP címek blokkolása, ütemezett biztonsági mentések;

– Egyszerű használat: felhő alapú, helyi vagy virtuális IT környezetekben is;

– Biztonságos mobiltámogatás többféle eszközre: iPhone, Android telefonok és tabletek Exchange ActiveSync vagy IMAP/CalDAV/ CardDAV protokollokkal.

A GFI MailEssentials könnyen kezelhető, professzionális emailbiztonsági és antivírus szoftver kis- és középvállalatok számára.

A termék hatékonyan szűri ki a spam, illetve az adathalász küldeményeket a levelezésből, és megvédi a rendszert az emailben érkező rosszindulatú kódoktól. A GFI MailEssentials telepítésével a cég teljes levelezése egyetlen központi felületről lesz áttekinthető és kezelhető. Emellett különböző menedzsment, valamint riportkészítő eszközökkel segíti az üzemeltetők munkáját.

A GFI FaxMaker a világ egyik legnépszerűbb hálózati faxszerver terméke, amely egyszerűbbé és hatékonyabbá teszi a faxok küldését és fogadását. A faxok küldése és fogadása számítógépen, a megszokott levelezőprogrammal történik, így faxot küldeni és fogadni éppen annyira egyszerű, mint emailezni.

Emellett a termék használatával lehetővé válik a faxok elektronikus tárolása, rendezése, gyors visszakeresése, illetve archiválása. A GFI FaxMaker segítségével bármely cég egy lépéssel közelebb kerülhet a papírmentes irodához.

A FaxMaker képes együttműködni Microsoft Exchange, Lotus Notes és egyéb POP3/SMTP levelezőszerverekkel. A szoftver egyaránt támogatja az analóg és ISDN eszközöket, valamint a költséghatékony FOIP technológiákat.

A GFI WebMonitor használatával valósi időben szabályozható a felhasználók internethasználata. A szoftver védelmet nyújt a rosszindulatú, jogsértő vagy nem kívánt webalapú alkalmazások használata, URL-ek és tartalmak megtekintése ellen.

A kontrollálatlan munkahelyi internethasználat nem csak a hatékonyságot rontja, de akár rosszindulatú fertőzéseket, potenciális szerzőijogi-problémákat és növekvő fenntartási költségeket is okozhat.

A GFI WebMonitor használatával részletes és mindenre kiterjedő riport készíthető a felhasználók internetezési szokásairól.

A GFI EndPointSecurity képes kontrollálni a külső eszközök csatlakoztatását a számítógépekhez és a hálózathoz. A végpontbiztonsági felügyelet célja az, hogy a rendszergazdák felügyelhessék, ki, mikor, milyen eszközt csatlakoztatott munkaállomásához, és milyen adatokat mentett ki a csatlakoztatott eszközre. Az üzletmenet szempontjából nagyon is érdemes figyelni, hogy a kritikus fontosságú adatok kihez és miért jutnak vagy juthatnak el.

A szoftver felügyeli vagy megakadályozza az adatok és információk mentését a csatlakoztatott adattárolókra, és teljes körű naplózással teszi visszakereshetővé az adatmozgást.

A GFI EndPointSecurity használatával a külső adathordozók titkosíthatóak. A tartalmakhoz így csak a megfelelő jelszó ismeretében lehet hozzáférni.

A GFI EventsManager használatával valós időben felügyelhetőek az infrastruktúrában keletkező naplóbejegyzések. A szoftver képes az infrastruktúra számos pontján működő eszközök, tűzfalak által készített naplófájlok gyűjtésére, feldolgozására. A naplófájlokban észlelt rendellenességekről az EventsManager azonnal értesítést küld.

Ez a világ egyik leggyorsabb (6 millió esemény/óra) központi loggyűjtő- és analizáló szoftvere. Egyetlen központi adatbázisban gyűjti, normalizálja és kategorizálja a log-okat. A naplóelemzések és a valós idejű monitorozás kombinációjával egyetlen felületen nem csak az észlelt hiba jelenik meg, de a lehetséges okok is láthatóvá válnak.

A központi log-gyűjtés és archiválás mellett az események automatikus feldolgozása számos nemzetközi elvárásban szerepel. A GFI EvenstManager bevezetésével a vállalat megfelelhet számos nemzetközi standard és informatikai előírás szabályainak.

A GFI LanGuard segítségével felmérhetőek és megszüntethetőek a hálózat és a kiszolgálók jól ismert sérülékenységei. A patch management funkciónak köszönhetően központilag felügyelhetőek és ütemezhetőek a különböző operációs rendszerek és 3rd party alkalmazások javítócsomagjainak telepítései.

A GFI LanGuard használatával minimális üzemeltetői erőfeszítéssel átvizsgálható, felmérhető és befoltozható az informatikai rendszerek hálózati és biztonsági sebezhetősége. Emellett hatékonyan és gyorsan ad teljes képet a hálózati beállításokról és a hálózatbiztonság aktuális állapotáról. Egyetlen centralizált felületen, automatizált beállítási lehetőségek révén megvalósítható a sérülékenység-vizsgálat, a javítócsomagok telepítése és a hálózati auditriport elkészítése.

A GFI Archiver segítségével létrehozható és menedzselhető a központi, hiteles email és fájlarchívum. Az archívum a szoftver webes konfigurációs felületén keresztül könnyen karbantartható és a felhasználók számára is kereshető.

A GFI Archiver bevezetésével a teljes emailforgalmat valós időben, központilag szabályozottan archiválhatjuk. Így támogatja a vállalatok megfelelőségét a SOX és a FOIA előírásainak egyaránt. Az archivált levelek a központi adatbázisban már nem módosíthatók, a levelek eredeti állapotukban őrződnek meg. A levelek egyszerűen menthetőek és visszaállíthatóak az archívumból. Nemcsak Outlookkal olvashatóak, hanem bármely IMAP-képes eszközzel. Minden rögzíthető és auditálható, így a vállalat minden folyamata tanúsítható.

Az emaileken és csatolmányaikon túl az állományokat, teljes könyvtárakat és a naptárbejegyzéseket is archiválja.